Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

SFO

Elever ved bord SFO

 

 

Velkommen til Haldum-Hinnerup Skolens SFO
Vi vil på denne side give jer et indblik i, hvordan vi arbejder, samt informere jer om praktiske forhold omkring hverdagen i SFO´en. Der vil altid opstå spørgsmål ved en ny start. Hvis I ikke finder svar her, må I meget gerne spørge os.

Åbent hus eller skolefest

I løbet af foråret vil vi gerne vise vores SFO frem for jer forældre. Tidspunktet er valgt, således nye Bro-forældre også kan deltage. Vi vil invitere til åbent hus (eller I vil kunne møde os ved skolefesten, som SFO også deltager i, hvis det er et ”skolefest år”).

Afbud og andre beskeder vedrørende børn

Skrives på Tabulex. Adgang via Aula eller www.hhsfo.sfoweb.dk.

Læs mere på vores fælles hjemmeside: www.haldum-hinnerupskolen.aula.dk Besøg også skolens facebookside: Haldum-Hinnerup Skolen.

Kontaktoplysninger SFO

Haldum-Hinnerup Skolen Svinget 4, 8382 Hinnerup

Telefonnumre:

 SFO 0.-2. klasse: 51 51 63 35

3. klasse 51 55 63 19

Skolens kontor 89 64 55 00

SFO´s åbningstider

Kl. 06.30 - 08.00 Kl. 13.30 - 17.00 mandag til torsdag

 Kl. 14.00 - 16.30 fredag (hver 4. fredag dog fra 13.00 - 16.30)

Skolefridage: kl. 6.30 - 17 (fredag til 16.30)

Den første tid i SFO

Skolefritidsordningen er et pædagogisk tilbud, der kan ses som et supplement til hjem og skole. Den er et fristed, hvor barnet har mulighed for leg, aktiviteter og samvær med kammerater. Et sted, hvor der er rig mulighed for at udfolde sig, både ude på vores store legeplads og inde i vores mange lokaler. At begynde i skole og SFO er nyt og spændende for det enkelte barn og dets forældre, og kan måske opleves som en stor udfordring. Derfor er vi opmærksomme på, at overgangen fra børnehaven over Broen til skolen bliver så nem som muligt, og vi gør vores for at medvirke til at skabe en god start for både børn og forældre. Fra 1.3 til 1.8 er SFO udvidet med en hel årgang skolestartere - typisk ca. 60 børn. Disse førskolebørn deltager hurtigt i mange af SFO´s eftermiddagsaktiviteter og deres integration i skole og SFO bliver derfor let og glidende. Når barnet starter i skole/SFO, skal det gerne være selvhjulpent m.h.t. toiletbesøg og overtøj. Vi opfordrer til, at de hjemme selv er med til at pakke deres taske, madpakke m.v.

Forældresamarbejde

 Vi lægger stor vægt på at få et tillidsfuldt og oprigtigt samarbejde med forældrene om barnet. Vi mener, at det er vigtigt, at vi gensidigt orienterer hinanden om barnets udvikling og trivsel. Vi ser ikke alle forældre dagligt. Derfor er det vigtigt, at vi kontakter hinanden, hvis det skønnes nødvendigt.

 

Børn fra SFO er på skolens udearealer

 

 

 

Personale og organisering

Alle ansatte i SFO har tilknytning til en årgang eller en klasse. Vi har et tæt samarbejde med skolen og alle SFO-medarbejdere deltager i undervisningen. Dette samarbejde giver mulighed for i højere grad at sikre trivsel på årgangen, såvel som for det enkelte barn Det medvirker til at skabe en god sammenhæng i barnets dag og samtidig højner det kvaliteten af læring, både i skole og SFO. Med den seneste skolereform indgår SFO personalet i endnu højere grad i undervisningen i skoletiden. Det giver større helhed og sammenhæng i det pædagogiske arbejde i og efter skoletiden, og betyder at vi i højere grad kan være med til at sikre en god start for den enkelte.

SFO er funktionsopdelt

Hele SFO har base i aulaen, hvor der også krydses ud på tabulex. 0. Klasses området er lukket i SFO tiden, ligesom Broen er lukket fra 1/8 til 1/3. I resten af klyngen vil der være forskellige aktiviteter og områder med forskelligt indhold/formål. Personale og organisering 3. Klasses lommen er den eneste lomme, der er aldersopdelt.

Tilsyn

I vores SFO er vi så heldige at have et stort dejligt område, hvor børnene kan lege. Når børnene er i SFO har vi naturligvis tilsynspligt. Det betyder ikke, at vi hele tiden har øje på det enkelte barn, men at vi i løbet af dagen sikrer os, at vi har set det enkelte barn. Som regel har vi en god fornemmelse af, hvor det enkelte barn befinder sig, men man skal som forældre være indstillet på selv at skulle finde sit barn. Når børnene er blevet fortrolige med Tabulex, kan det bruges til at se, hvor de er

Dagsrytmen i SFO

En dagligdag er præget af leg og aktiviteter. Der er mange muligheder, afpasset efter børnenes ønsker, alder og formåen.

Morgenåbning SFO´en åbner kl. 06.30. Husk at krydse ind. Her er det muligt at få en rolig og hyggelig start på dagen. Frem til kl. ca. 07.30 er der mulighed for at få en let morgenmad. Kl. 07.50 sendes børnene til undervisning.

Eftermiddag I løbet af skoledagen bliver børnene krydset ind i deres klasser

Oprydning

 Når I henter jeres børn, må I meget gerne hjælpe børnene med at de får ryddet op der, hvor de har været i gang med en aktivitet. Garderobe Børnene har hver en garderobeplads. Det er en forældreopgave at sørge for, at garderoben er ordentligt udstyret og ryddelig. Husk specielt på varmt udetøj og hjemmesko i vinterhalvåret.

Mad

De yngste spiser umiddelbart inden SFOtid med en voksen. På de øvrige klassetrin bliver børnene mindet om at få spist deres mad. Børnenes eftermiddagsmad skal medbringes hjemmefra. Vi arbejder også i SFO efter skolens kostpolitik, der ligger på skolens hjemmeside under ”Information”. Der skal være navn i børnenes tøj og sko. Inden hver skoleferie skal garderobepladserne ryddes helt af hensyn til rengøring.

Tabulex – www.hhsfo.sfoweb.dk

 I SFO bruger vi Tabulex til registrering af børnene. Blandt andet til følgende:

• Ind- og udkrydsning af børnene

• Online forældreadgang

• Stamkort

• Faste sendetider

• Daglige beskeder omkring f.eks. legeaftaler, hvem der henter, sygdom og ”løse” sendeaftaler.

Ind- og udkrydsning I løbet af skoledagen tjekker enten lærer eller pædagog børnene ind til SFO. Rundt om i SFO hænger der skærme, hvor børnene i løbet af dagen markerer hvor i SFO, de er. Går de f.eks. på legepladsen, trykker de på det tilsvarende ikon. Inden børnene går hjem, krydser de sig ud igen og siger farvel til en af SFO-personalet.

Info på Tabulex

Alle forældre har adgang til den online forældredel af Tabulex. Første gang skal der bruges NemId. Man kan benytte den direkte adgang enten via forældreintra eller www.hhsfo.sfoweb.dk.

Daglige beskeder

På den enkelte dag kan I notere, hvis barnet er sygt, holder fri, skal med en legekammerat hjem, eller hvis det er en anden, der henter. Der er også mulighed for at sende en besked, og vi opfordrer til, at det gøres så tidligt som muligt. Beskederne bliver først læst i starten af SFO tiden, så f.eks. tandlægetider i skoletiden skal sendes direkte til skolen.

Aktiviteter

Når børnene er i SFO, er det deres frie tid, og de fleste dage bestemmer børnene selv, hvad de vil lave og hvilke aktiviteter de vil deltage i. Vi har mange områder med mulighed for fordybelse i aktiviteter på tværs af årgangene. Der er f.eks tumlerum, område til stille aktiviteter, dukkekrog, Lego, tegne- og spille-område. Vi har værksted til forskellige kreative aktiviteter, sløjdlokale (i hovedbygningen), køkken og musiklokale. Desuden har vi faste ugentlige timer i skolens gymnastiksal, sportshal og svømmehal. Vi har rigtigt gode udefaciliteter, som tilbyder børnene spændende og udfordrende aktiviteter. Vi har fx en bålhytte, hvor der kan bages brød eller laves mad, og som også bliver brugt som udeværksted.

Aktiviteter med tilmelding

I løbet af året bliver der tilbudt forskellige 5-6 ugers aktivitetsforløb, som børnene kan melde sig til. Her er der mulighed for fordybelse i f.eks. medier, udeliv, fitness, kreativ værksted. Er barnet meldt til en aktivitet forventer vi, at barnet deltager hver gang.

Særligt for 3. årgang

En gang om måneden tilbyder vi aftenåbning for de ældste børn i SFO. Når man Aktiviteter er tilmeldt har man mulighed for at blive / komme tilbage til SFO fra 17.00 - 19.30. Barnet kan spise let aftensmad med kammeraterne samt deltage i fælles aktiviteter. Desuden har afsluttende 3. klasses elever tilbud om at deltage i musikfestivalen Vilde Vulkaner 3-4 dage i sommerferien. Dette tilbud er delvis forældrebetalt.

Legeaftaler

Børnene kan have stor fornøjelse af at komme med hinanden hjem og lege om eftermiddagen. Vi synes, det er rigtig godt, at de på den måde etablerer og vedligeholder venskaber. Vi kan dog ikke påtage os at medvirke særlig meget i det praktiske omkring aftalerne. Derfor opfordrer vi til, at legeaftalerne bliver ordnet hjemmefra eller f.eks. ved at man i forbindelse med afhentning af barnet i SFO ringer til legekammeratens forældre og laver aftaler. Man kan låne SFO’s telefon og telefonliste. Legeaftaler Efterhånden som børnene bliver ældre, sker der en opblødning af ovennævnte. Fra 2. klasse må børnene selv lave legeaftaler, enten ved at låne SFO-mobilen, eller benytte egen mobil. Det skal dog altid forinden aftales med en voksen.

Faste sendetider

Vi sender gerne børnene, både hvis de skal med skolebussen, selv gå hjem, eller hvis de skal til fritidsaktiviteter som musik, håndbold eller gymnastik. I Tabulex kan I oprette faste tider for hele skoleåret. Hvis barnet f.eks. går til gymnastik hver mandag, skal I ikke taste det ind hver uge. Vi sender fra kl. 15 hver halve time indtil kl. 17.00, samt til fritidsaktiviteter hvis de ligger på andre tidspunkter. Det er ikke alle børn der kan sendes præcis kl. hel eller halv, da der kan være f. eks. 40 børn, der skal sendes. Som udgangspunkt skal barnet være så selvhjulpent, at når det får at vide at nu skal det gå, så klarer det selv alt omkring skoletaske, madpakke, overtøj og at sige farvel/krydse ud. Vi ønsker, at personalet kan prioritere det pædagogiske arbejde, og opfordrer derfor til, at I respekterer ovenstående ordning vedrørende sendetider. Tilmelding til SFO i skolens ferie Når der er ferie/fridage har SFO åbent hele dagen, og der vil være tilmelding via Tabulex. Uge 3, 4 og 5 af sommerferien, juleferien, mellem jul og nytår og fredag efter Kristi Himmelfart er Rønbækskolens SFO den fælles åbne institution. Der følger personale fra Haldum-Hinnerup Skolen med.

Regler

I SFO arbejder vi med at gøre det naturligt for børnene at behandle såvel ting som hinanden ordentligt, og vi snakker med dem om holdninger og normer. Regler har vi ikke mange af, men nedenstående regler er dog gældende af sikkerhedshensyn:

• Børnene skal holde sig indenfor de røde streger. Vi viser dem, hvor stregerne er.

• Det er ikke tilladt at bruge cykelhjelm på legepladsen.

• Rulleskøjter, skateboard og lign. kræver sikkerhedsudstyr, som vi har i SFO. På rampen er det kun tilladt sammen med en voksen (SFO aktivitet).

• Man må ikke gå på tagene, heller ikke på tagene på skurene og bålhytten.