Kære forældre, medarbejdere og skolens ledelse
Det er nu to år siden vores sidste årsmøde, da vi valgte at springe sidste år over for at prioritere midlerne til dagens oplægsholder.
For to år siden handlede oplægget om det digitale liv, et emne der stadig er aktuelt og fylder meget i både den offentlige debat og i danske hjem. Dette emne har også været centralt i skolebestyrelsens arbejde og vil fortsat være det.
I går foreslog Socialdemokraterne f.eks. en aldersgrænse på 15 år for brug af sociale medier i forbindelse med EU-debatten op til valget til EU-parlamentet.
Årsmøde/ skolebestyrelsesvalg
I dag er vi samlet grundet årsmødet og valg til skolebestyrelsen.
Vi har i bestyrelsen valgt at fastholde skolebestyrelsesvalget med fysisk fremmøde selvom Kommunalbestyrelsen i år har givet mulighed for at ændre denne procedure.
Vi ønsker at møde jer og have mulighed for en dialog i forbindelse med valget.
Forældrekontakt
Skoleåret begynder traditionelt med forældremøder og det giver skolebestyrelsen mulighed for at møde jer forældre og fortælle lidt om skolebestyrelsen arbejde.
Sjældent har I spørgsmål til os når vi kommer rundt – men I har taget opfordringen op til, at I gerne må henvende jer til os.
Vi har modtaget mange henvendelser fra jer, hvilket vi er meget positive over.
Blandt andet et fælles forældrebrev omhandlede Broen og der har også været henvendelser om skærm- og mobilbrug samt tunge skoletasker.
I må endelig forsætte med at kontakte os - for vi har ikke fingeren på pulsen i alle klasser og årgange.
Klasseforældreråd
I oktober indbød vi til møde for alle forældre med interesse ind i klasseforældreråd – både nuværende og tidligere medlemmer mødte frem.
Vi var bredt repræsenteret af alle årgange og der blev sparret på tværs af årgange.
Bl.a. i forhold til gode steder at afholde arrangementer i lokalområdet. Hvilke aktiviteter der kunne være en succes både for klassen med også for årgange.
Da vi lavede en Mentimeter måling – var en af de ting der fyldte en del hos forældrerådene traditionen om Risengrød.
Men også hyttetur, klassekasse, indkøb af legetøj var højt på listen.
I skolebestyrelsen synes vi at det var en succes og vi forventer at lave et lignede arrangement næste skoleår.
Orientering om afdelingen
Igennem skoleåret har vi valgt at have besøg af lederne fra de forskellige afdelinger på skolen herunder også SFO.
Det giver os forældrerepræsentanter en mulighed for at få en helhed af, hvad der lykkes og udfordrer i skolens forskellige afdelinger.
Skole-hjem-samarbejde
Kommunikationen mellem forældre og skole har fyldt meget i år – da det har været et gennemgående tema både ved medarbejderne og i skolebestyrelsen. Forældrerepræsentanter har deltaget i Pædagogisk dag sammen med medarbejderne hvor samarbejdet mellem skole og hjem blev belyst.
Mange forældre bruger AULA til at kommunikere med skolen, men skriftlig kommunikation kan nemt misforstås og kan tage tid.
Vi ønsker, at medarbejderne bruger mest mulig tid med eleverne i klasseværelset frem for tid på AULA.
Vi arbejder derfor på et nyrevideret princip for skole-hjem-samarbejdet og revidering af kommunikationspolitikken.
Mobiltelefoner og skærmbrug i skolen
Vi har i skolebestyrelsen drøftet reglerne for mobiltelefoner i skolen sidste skoleår. Lige nu er reglerne forskellige for indskoling, mellemtrin og udskoling.
Om der skal være et fælles regelsæt, må tiden vise?
Desuden har vi fokus på brugen af skærme i undervisningen og frikvartererne samt spisepauser.
Elevrepræsentanterne har været en værdifuld sparringspartner i denne debat, da deres perspektiv som unge er vigtigt for os.
Skoleboden
Elevrådet har også været aktive i emnet om skoleboden. De kom med gode forslag til forbedringer, da vi havde besøg af Olivias Køkken.
Deres forslag omfattede madspild, hygiejne, økonomi, sundhed og betydningen for de elever, der hjælper i boden.
Høringssvar
Vi har indsendt høringssvar om ny børnetandplejestruktur her i foråret.
Vi fremsendte i efteråret et høringssvar til budgetforhandlingerne bl.a. omkring afskaffelse af pulje til sygemeldte lærere, at klubtilbuddet skulle underlægges skolens ledelse og de generelle besparelser, der igen blev forslået skolerne.
Dialogmøder
Vi har i år deltaget i dialogmøder. Denne gang var det kun skoleområdet der var samlet og der var workshop som medarbejdere og skoleledere stod for.
Der er i år indgået et samarbejde på tværs af skolebestyrelserne i Favrskov kommune.
Trafikale udfordringer
Vi har haft fokus på P-pladsen og trafikale udfordringer. Der opstår farlige situationer om morgenen, når mange kører deres børn i skole.
Lige nu afventer vi dog byggeriet på skolen.
Men vi opfordrer til, at børnene cykler eller går i skole eller tager skolebus, specielt når de kommer på mellemtrinnet og udskolingen.
Derudover en opfodring til at selv om børnene bliver kørt i skole så bør de have gode reflekser på i den mørke tid, da p-pladsen er mørk.
Giv os meget gerne besked, hvis der ikke er sikker skolevej for jeres barn. Måske kan vi faktisk ændre på det eks. Cykelstien på Vestergade
Byggeri
Vi ser frem til byggeriet på skolen kommer i gang. Så de fysiske rammer kan matche antallet af elever.
Formentlig vil vi fremadrettet blive en skole med 4 spor på langt de fleste årgange ifølge prognoserne.
Byggeriet vil selvfølgelig give midlertidige gener, hvor klasser må flyttes rundt, larm/støj og store maskiner. Men vi må prøve at huske at på sigt vil det forbedre skolen for alle børn i området.
Fremtidsplaner
Emner som skærm- og mobiltelefonbrug vil fortsat være på dagsordenen i næste skole år.
Vi vil også i den forbindelse fokusere på fællesskab og trivsel – og forhåbentlig skabe en dialog om mellem elever, forældre og medarbejder.
Hvorfor tale fællesskab på en folkeskole?
Red barnets beskrivelse:
”Trygge og positive børnefællesskaber er sunde for alle børn, fordi de forebygger mobning og fremmer psykisk og social sundhed.
Det kan være med til at skabe et godt fundament for barnets videre liv og mindsker samtidig risikoen for social isolation og ensomhed”
Afslutning
Til sidst vil jeg sige tak til skolens ledelse for det gode samarbejde i året der er gået.
Tak til alle forældrevalgte medlemmer af skolebestyrelsen. Tak for arbejdet til Else for de 3 år, du havde mulighed for at deltage i skolebestyrelsen.
En særligt tak Rikke for din indsats som suppleant og kunne træde til og nu har lyst til at opstille som forældrerepræsentant.
Tak til Steen, Pernille, Stella, Carsten og Frederikke for jeres engagement og kollegaskab. Det er dejligt at både Carsten og Frederikke har valgt at genopstille, og vi ser frem til det kommende valg.
Spørgsmål til årets beretning?